Gratulálunk Száraz Pál nyugállományú ezredesnek

2020.09.22

2020. szeptember 22-én az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban került sor a „Polgármesteri dicséret”, az „Ember az emberért” esélyegyenlőségi díjak és a Semmelweis Napi elismerések átadó ünnepségére. Az eseményt a járványügyi szabályok betartásával, szűk körben rendezték meg. „Polgármesteri dicséret” kitüntetésben részesült másokkal együtt

szaraz_pal_xiii_okl.jpg

a Balassi Egyesület tagja,
Száraz Pál, nyugállományú ezredes,

aki több mint 30 éve a kerület lakójaként, családjával együtt aktív részese a kerület fejlődését, lakói boldogulását szolgáló közösségi erőfeszítéseknek. Nyugállományba helyezését követően bekapcsolódott lakókörnyezete közéleti, civil szervezeti tevékenységébe. Több mint egy évtizede a kerületben bejegyzett nyugállományú közösség tagjait összefogó egyesület aktivistája. Tagjaink és hozzátartozóik érdekvédelmével, szociális segítésükkel foglalkozó civil szervezetben, a Balassi Bálint Közhasznú Bajtársi Egyesületben tevékenykedik. A szociális munka mellett Száraz úr igen eredményes munkát végez a honvédség NATO kötelezettségből adódó, békefenntartó missziós munkájának megismertetésében. Lakókörnyezetében élő társaival együtt, a kerületi rendezvényeken igyekszik minél szélesebb körben megismertetni a missziós szolgálat sajátosságait, bemutatni féltve őrzött sajátos ruházatait, felszereléseit és relikviáit, melyeket a Civil Napon és más kerületi rendezvényeken is szívesen állít ki, melyet mindig nagy érdeklődés kísér.

Gratulálunk egyesületünk tagjának a megérdemelt elismeréshez!

szerk