Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Idősek köszöntése a Balassi Egyesületben

2019.10.01

Az Idősek Világnapja alkalmából 2019-ben is megköszöntöttük Egyesületünk legidősebb tagjait a Stefánia Palota Intarzia termében.
A köszöntés előtt - a hagyományokhoz híven – megkoszorúztuk névadónk Balassi Bálint kopjafáját a Palota kertjében.
Az Intarzia terem minden ülőhelye megtelt a meghívott idősebb korú tagjainkkal. Elnökünk köszöntötte a megjelenteket, majd virágcsokorral lepte meg közeli születésnapjuk alkalmából Naszvagyi Vilmosnét, Bán Károlynét és Szűcs Istvánnét. Külön köszöntötte Wetzel Györgyöt, aki a rendezvényünk előtt a központi ünnepségen vette át az Aranykor Kitüntető Cím bronz fokozatát, amihez ezúton is gratulálunk!
Az elnöki megnyitó után Csetényi Katalin mondta el Szakály Éva Élet vagy halál, avagy Alkudozás az évekért című versét. Ezt követte a Bem József Bajtársi Egyesület három tagjának - Bíróné Fürst Judit, Cserepes Ivánné és Perlawi Andor - köszöntő irodalmi műsora. Bemes barátainkat a kórus szólistái követték, természetesen Ráthy József kíséretével. Kremsner József, Márton Mihály, Gyulai Erzsi, Wetzel György és Naszvagyi Vilmos műsora egyszerre volt fergeteges és szívmelengető, szórakoztató és mély érzéseket keltő, ez utóbbit fokozta meglepetés előadóként Naszvagyi Vilmosné nagyon kedves köszöntője.
A ráadásra - Surda dalára - elnökünk is visszaért, aki közben Jóni Lászlóné őrnagy asszony, az MH 1. Katonai Igazgatási Központ mb. parancsnokának társaságában meglátogatta otthonában egyesületünk doyenjét, a 99 éves Kurucz Anna nyugállományú alezredest, akit mindannyiunk nevében köszöntöttek születésnapja alkalmából.
A jó hangulatot jellemezte, hogy a "hivatalos" műsort követő pogácsázás, kortyolgatás és beszélgetés közben még többször felcsendült a nóta, amibe bekapcsolódott a meghívott vendégként jelen lévő örökifjú Ruggieriné Darázsi Éva is. Köszönet a szervezőknek és a hangulatos műsor előadóinak a sikeres délutánért.

szerk.

 

A mappában található képek előnézete Idősek köszöntése a Balassi Egyesületben