Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Idősek világnapja a Balassi Egyesületnél

2022.09.30

Immár húsz éve, 1991 óta minden év október elsején a Föld számos országában megünneplik az idősek világnapját. Egyesületünk is hagyományt teremtett azzal, hogy e napon megkoszorúzzuk névadónk Balassi Bálint kopjafáját a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ kertjében, majd az Intarzia teremben kis ünnepséget tartunk. Idén szeptember 30-ára kaptunk lehetőséget a rendezvény megtartására, melyre a 2022-ben kerek születésnapjukat betöltött/betöltő bajtársainkat hívtuk meg.
Az idő is kegyes volt hozzánk, a koszorúzás kezdetére abbamaradt az eső és kisütött a nap. Galló István ny.ezds., Egyesületünk elnöke néhány emlékező szó kíséretében elhelyezte a koszorút, majd bevonultunk a HKK intarzia termébe, ahol elnökünk köszöntötte a megjelenteket és felkérte Szekeres István ny.dandártábornokot, tiszteletbeli elnökünket a köszöntője megtartására. Ezt követően, mécsest gyújtva Vörös Lászlóné ny.ezds. emlékezett meg azokról, akik már nem lehetnek velünk, név szerint kiemelve Kurucz Anna ny. alezredes asszonyt, egyesületünk legidősebb tagját, aki 102 évesen, szeptember 28-án ment el örökre.
Az emlékezés néma percét követően elnökünk tájékoztatta a megjelenteket, hogy a Honvédelmi Minisztérium délelőtt tartott központi ünnepségén Egyesületünk három tagja részesült elismerésben, akik természetesen jelen voltak, így nagy tapssal tudtuk köszönteni őket. A honvédelmi miniszter Sásik László ny. ezredesnek Aranykor Kitüntető Cím arany fokozatát, a Magyar Honvédség parancsnoka Szekeres István ny.dandártábornoknak Életútért Érdemjelet, Pintér Ferenc ny. ezredesnek emléktárgyat - Gábor Áron rézágyúját - adományozott. Ezúton is gratulálunk a megérdemelt elismerésekért.

idosek_vilagnapja_elism.jpg

A beszédek után a hagyománynak megfelelően egy kis műsor következett. Rábai Németh Ferenc egy Balassi verset adott elő saját megzenésítésében, majd Cserepes Ivánné mondta el Arany János "Epilogus" című versét. A komoly témákat könnyebb műfaj követte, Fenyvesi Péter ny.ezds. egy pikáns adomát, Varga László és Németh Ferenc közismert dalokat, nótákat adtak elő, természetesen Ráthy József kíséretével. Majd egy meglepetésvendég következett Mezei Magdaléna énekesnő és párja közismert slágerekkel szórakoztatott bennünket.
Közben fogyott a kávé, üdítő, sütemény és mód nyílt egy kis beszélgetésre is. Tartalmas, jól sikerült délutánt töltöttünk el együtt.

Az idősek világnapja alkalmából
Egyesületünk minden tagjának kívánunk békés,
boldog, a lehető legjobb egészségben eltöltött
hosszú életet!

BBBE elnökség

 

A mappában található képek előnézete Idősek világnapja a Balassi Egyesületnél