Megemlékeztünk a BEOSZ saját halottairól

2020.11.03

2017-ben a BEOSZ elnöksége határozatot hozott arról, hogy a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége saját halottjává nyilváníthatja azon elhunyt tagjait, akik a Szövetség érdekében huzamosabb időn át kiemelkedő, köztiszteletben álló tevékenységet végeztek. A határozat arról is rendelkezik, hogy minden évben november 1-jén (vagy a dátumhoz közeli időpontban) el kell helyezni a megemlékezés koszorúját (virágát) a Szövetség saját halottja sírján.
Idén november 3-án tettünk közös látogatást a Farkasréti temetőben - egyeztetve a család tagjaival. Először dr. Herczeg Ottó nyugállományú ezredes síremlékét kerestük fel, aki Szövetség megálmodója, alapító ülésének levezető elnöke - és nem mellesleg a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület alapítója, első elnöke, majd tiszteletbeli elnöke - volt. Majd átmentünk Sztanó Géza nyugállományú vezérőrnagy síremlékéhez, aki a BEOSZ megalakulásakor volt ügyvezető elnöke, hosszú időn keresztül volt a Felügyelő Bizottság elnöke, majd a BEOSZ tiszteletbeli elnöke.
Rájuk emlékezve a Szövetség és a BBBE elnökségének képviselői koszorút és virágot, illetve az emlékezés mécseseit helyezték el a két síron. A visszaemlékezés során szóba került a Szövetség 30 éves története, és felmerült milyen jó lenne, ha ez az új hagyomány is töretlenül folytatódna további 30 évekig.

emzé

A mappában található képek előnézete Megemlékeztünk a BEOSZ saját halottairól