Nemzetközi gyertyagyújtási akció - 2019

2019.11.07

11_11_remember_150_223.jpg A „közös Európában együtt emlékezés” szellemiségének a jegyében kerül sor 2019. november 11-én, hétfőn délelőtt, 11 óra 11 perckor arra a megemlékezésre, melyet 10 évvel ezelőtt hívott életre a Krajczáros Alapítvány azzal a céllal, hogy november 11-e, az I. vagy más néven a Nagy Háború befejezésének napja, hivatalosan is a Harctéren Elesett Katonák Nemzetközi Emléknapjává váljon. Ennek érdekében minden év 11. hónapjának 11. napján 11 óra 11 perckor gyertyagyújtási akciót szerveznek a harcban életüket vesztett katonákért, melynek során arra ösztönzik a ma élő nemzedék tagjait, hogy tekintsék fontosnak a csatatereken elesett déd- és ükapáink emlékének megőrzését. A hősök – köztük számtalan közkatona – ezáltal lesznek halhatatlanok.
A Budapesti helyszín, a kezdetek óta a városmajori Tábori vadászok Emlékműve, ahol az elmúlt évig a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület tagjai is részt vettek a gyertyagyújtási akcióban.
Egyesületünk és a XIII. kerületi Lokálpatrióták Egyesülete, az idén már "saját" Emlékművünknél tartjuk a megemlékezést, melyet 2018-ban 12 civil szervezet kezdeményezésére a XIII. kerületi önkormányzat állított a Csángó lakótelepen. Várunk mindenkit, aki egy gyertya meggyújtásával emlékezni kíván az I. világháborúban elesett katonáinkra.

BBBE

xiii_ker_emlekmu_505_335.jpg