Pomázon jártunk látogatóban

2021.06.02

Nagyon szép napra ébredtünk 2021. június 2-án. Erre a napra terveztük Fekete Mihály és Ruggieriné Darázsi Éva meglátogatását Pomázi otthonukban.
Az előzményekhez tartozik, hogy márciusban - amikor Fekete Mihály betöltötte 85. évét, bár nagyon szerettük volna - még nem volt alkalmas a járványhelyzet és a védettségünk egy látogatásra. Mostanra azonban mind túl voltunk az oltásokon és sikerült egy mindenki számára megfelelő időpontot találni. Miután Misi a kórus 10. évfordulóján sem lehetett jelen, volt mit bepótolni. Tíz órakor találkoztunk a házuk előtt Csetényi Lászlóné Kati, Csetényi László és jómagam, Magócsi Zoltán. Amikor sikerült túlesni a találkozás feletti első örömön átadtuk a Kórus alapítónak járó ezüstérmet, az emlékkönyvet, az emlékműsorról készült dvd-t, a 85. születésnapról megemlékező plakettet és néhány személyes apróságot és persze a csokor virágot Misi párjának Icunak.
Átadtuk a számtalan üdvözletet, emlegettük az együtt töltött éveket, Misi elengedett néhányat az elmaradhatatlan anekdótákból (ezek nagyon hiányoznak a kórus hétköznapjaiban). Elhangzott a Vén cigány kíséret nélkül, nagyon szépen. Közben Icu telerakta az asztalt finomságokkal - bár úgy készültünk, hogy csak rövid látogatás lesz - és nem fogadott el ellentmondást. Szóval emlékeztünk, beszélgettünk, közben jóllaktunk, az idő pedig elszaladt. Megígértük, hogy máskor is megyünk és elbúcsúztunk a kedves pártól.

20210602_110039_505_336.jpg

Évike már várt bennünket, finom süteménnyel. Mesélt arról hogyan telnek a napjai (pl. szőlőmetszéssel és permetezéssel), felidéztünk emlékeket, megnézhettük a daloskönyvgyűjteményt, jót beszélgettünk. Bármi került szóba Évinek volt egy nótája, ami rímelt a témára. Jó volt végre találkozni. Búcsúzáskor Évike, aki hosszú ideje anyagilag is támogatja az Egyesületet átadta az erre az évre szóló százezer forintos támogatását. Mindannyiunk nevében megköszöntük és még sok - egészségben töltött - örömteli évet kívántunk Ruggieriné Darázsi Évikének.

20210602_120039_505_284.jpg

emzé