Végre újra együtt - jól sikerült a kerti parti

2021.07.25

2009 óta sokadik alkalommal tartotta meg hagyományos kulturális juniálisát - vagy, ahogy magunk között nevezzük kerti partit - közösen a Balassi és a Bem egyesület. Nagyon sokan várták ezt a vidám délutánt egyesületünk tagjai közül - a helyek három nap alatt beteltek -, hiszen lassan másfél éve nem találkozhattunk nagyobb létszámban, (maszk nélkül) szabadon. Igaz, "juliális" lett belőle, de végre újra együtt voltunk.
Koós Gábor és Pintér Ferenc köszöntötték a megjelent vendégeket - nálunk a XIII. kerület és a KIKNYP 1. HTK képviselőit, a Bemnél a kerület alpolgármesterét - és az egyesületek tagjait, Jóni Lászlóné alezredes az 1. HTK parancsnoka átadta az Aranykor Kitüntető Cím bronz fokozat kitüntetést Szentandrásy András nyá. őrnagynak, Pintér Ferenc köszöntötte a kerek születésnapos Vörös Lászlóné nyá. ezredest és Varga Lászlót.
Ezután Csetényi Lászlóné mondta el versbe szedett köszöntőjét, majd következett a Balassi kórus szólistáinak nívós műsora, természetesen Ráthy József kíséretével - aki most meglepetésként egy gitáros barátjával, Vencli Gyulával kísérte a fellépőket - sorrendben: Kremsner József, Kiss Zsuzsanna, Kálmán István, Varga László, Mikuska Janka és Naszvagyi Vilmos. A hallgatóság néha együtt énekelt, de a számok végén kitörő tapssal jutalmazta a produkciókat.
Mindenki nagyon élvezte a tombolát, majd a várva várt estebéd kiosztásának pillanata is eljött, ami után egy ideig viszonylag csend volt a szép zöld kertben. De a nagyon finom gulyás is elfogy egyszer - a két főszakács a "szakmabeli" Hoffmann Ernőtől autentikus sapkát és kendőt kapott nagyon megérdemelten - és tovább folytatódott a zene, tánc, beszélgetés. Jó volt újra találkozni, úgy gondolom - sokak véleménye alapján - mindenki így érezte a végén.

emzé

A mappában található képek előnézete Végre újra együtt - jól sikerült a kerti parti