Beszámoló és tisztújító közgyűlés - 2017

2017.05.04

2017. május 4-én tartotta beszámoló és tisztújító közgyűlését a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület a Honvéd Kulturális Központ Regiment éttermében.. A határozatképesség megállapítása és a Himnusz közös eléneklése után Szekeres István nyá. dandártábornok, az egyesület elnöke köszöntötte tagjainkat és a közgyűlést megtisztelő BEOSZ elnököt, az 1.sz. Katonai Igazgatási Központ parancsnokát, valamint az együttműködő bajtársi egyesületek és klubok megjelent vezetőit. A közgyűlés egyperces felállással emlékezett az elmúlt időszakban elhunyt bajtársainkra.
A napirend elfogadásával megkezdődött az érdemi munka. A beszámolók és 2017. éves tervek ismertetését és a hozzászólásokat követően a közgyűlés elfogadta

• az elnökség beszámolóját a 2016. évben végzett munkáról,
  • az elnökség pénzügyi beszámolóját és a közhasznúsági jelentést,
  • a Felügyelő Bizottság beszámolóját,
  • a 2017. évi programot és
  • a 2017. évi pénzügyi tervet.

Tekintettel arra, hogy az elnökség mandátuma lejárt, a munka a 2016-ban megválasztott jelölő bizottság jelentésével folytatódott. A jelöltek listájának közgyűlés általi elfogadását követően megtörténtek az előkészületek az alapszabály szerinti titkos szavazás végrehajtására.
A szavazatszámláló bizottság munkája alatt a jelenlévők meghallgatták a kórus műsorát, majd a közelgő anyák napja alkalmából egy szép verset, mindkettő nagy tetszést váltott ki.
A titkos szavazás eredményeként a következő ciklusra megválasztott elnökség és Felügyelő Bizottság összetétele:

• az egyesület elnöke: Galló István,
  • elnökhelyettesek: Magócsi Zoltán, Pintér Ferenc,
  • az elnökség tagjai: Csetényi László, Daróczy Ferenc, Hoffmann Ernő, Mühlbacher Mária, Nacsa László, Novák Gyuláné, Szántai Istvánné és Vámosi János;
  • az FB elnöke: Simon Béla,
  • az FB tagjai: Cserepes Ivánné, Sárközi Zoltán, Varga Béláné és Virágh Bálint.

Galló István megválasztott elnök székfoglalójában az eddigi irány megtartásáról szólt, majd méltatta Szekeres István tevékenységét, akinek a sokéves munka emlékére egy díszes kivitelű albumot adott át. Az új elnök javaslatára a közgyűlés tiszteletbeli elnöknek választotta Szekeres Istvánt, további négy tagunkat: Domokos József, Kacsó Lajos, Patkós Imre nyá. ezredeseket és dr. Egerszegi Ferencet pedig tiszteletbeli taggá.
Hazuga Károly nyá. altábornagy, a BEOSZ elnöke elismerte a leköszönt elnökség munkáját, említést tett a Szövetség alig egy héttel korábbi küldöttgyűléséről, majd a kölcsönös támogatás jegyében eredményes munkát kívánt az új elnökségnek és az egész egyesületnek.
A levezető elnök zárszava után ízletes ebéd és baráti beszélgetés koronázta meg a napot.

emzé

A mappában található képek előnézete Beszámoló és tisztújító közgyűlés