Beszámoló közgyűlés - 2022. május 13.

2022.05.13

Gyönyörű napsütés ragyogott be a Stefánia ablakain, ahol május 13-án végre személyesen is találkozhattak a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület tagjai az éves beszámoló közgyűlésen. Sokan voltak, akik több, mint 2 éve nem látták egymást, hiszen a pandémia felülírta a személyes kapcsolattartást. Szívet melengető látvány volt, ahogy a régi ismerősök, bajtársak, munkatársak örömmel és meghatottan köszöntötték egymást. Igen, felhőtlenül örülhettünk végre a találkozásnak és miután megkezdődött a program hivatalos része, Galló István ny. ezredes, az egyesület elnöke indítványozta, hogy a Himnusz eléneklése után 1 perces néma felállással tiszteljük meg azokat, akik még legutóbb velünk lehettek, de ezután már csak fejet hajtva emlékezhetünk rájuk - 16-an voltak.
Ezután Pintér Ferenc ny. ezredes, levezető elnök megállapította, hogy a közgyűlés a megjelent 98 fővel határozatképes és a meghívott vendégek köszöntése után megkezdődhetett az érdemi munka az éves beszámoló meghallgatásával. Bár a koronavírus sok mindenben hátráltatott bennünket, mégis pl. a 2021-es eKözgyűlésen 90% feletti arányt ért el az elektronikus szavazás, ez jelentős szám. Köszönhető ez Magócsi Zoltán ny. ezredesnek, aki nagy hozzáértéssel gondozza az egyesület honlapját, valamint Homola Csaba ny. dandártábornoknak, aki nélkül a kapcsolati háló közel sem működne ilyen kiemelkedően. Ezúton is kívánunk neki mielőbbi gyógyulást, hogy hamarosan köztünk lehessen!
Felesége, Irénke lelkesen és nagy szeretettel vezeti a "Feltételes megálló" verses-zenés kulturális összejöveteleket. Irodalmi körünk miniszteri elismerő oklevélben részesült, amit Irénke vett át - gratulálunk neki és a kör minden tagjának.
Most, hogy végre megpezsdült az egyesületi élet, számos tevékenységbe belekezdhettünk, amelyekre ezidáig várnunk kellett. Elkezdődött a számítógépes tanfolyam, amelyet nagy hozzáértéssel és türelemmel Nacsa László ny. alezredes vezet. A Honvédségi Közalapítvány jóvoltából 6 laptopot kaptunk, BEOSZ pályázat eredményeként pedig egy nagyképernyős TV-vel gyarapodtunk. A Balassi Bálint Bajtársi Egyesület a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének elkötelezett tagja, ahol nem feledkezünk meg idős bajtársainkról, így karácsony előtt a Bajtársainkért Alapítvány révén 50-90 ezer forint közötti hozzájárulással tudtuk támogatni az arra rászorulókat. Szólnunk kell a kórusról, ahol újból megkezdődtek a próbák és készülnek a május 28-ai székesfehérvári fellépésre. 2021 októberében nagy siker volt a közös fellépés az Obsitos Zenekarral, pedig még csak védettségi igazolvánnyal lehetett belépni a RAM Colosseumba, mégis 285 fő tapsolt a nézőtéren. Köszönet illeti karnagyainkat: Naszvagyi Vilmost és feleségét, Zsuzsannát, valamint Ráthy József zongorakísérőnket, akik sokat tesznek a kórus színvonalának emeléséért.
Mindig nagy siker az évente június végén megtartott kerti parti, amelyet a Bem Egyesület Hungária körúti telephelyén tartunk bográcsozással, zenével, tánccal, tombolával. Feledhetetlen szakácsunk volt Nagy Károly ny. alezredes, aki már az égieknek főzi a babgulyást, de a két tehetséges utánpótlás is bemutatta tudását a tavalyi kerti mulatságon mindannyiunk megelégedésére. Sokat tesz a sikerért Koós Gábor ny. alezredes, a Bem egyesület elnöke és a BEOSZ Közép-magyarországi régió vezetője segítőivel együtt, hogy minden résztvevő jól érezze magát és élményekkel megrakodva térjen haza. Ne feledkezzünk meg többi együttműködő partnerünkről sem, többek között a WAT Magiszterek Védegyletéről, a Tiszta Égbolt Egyesületről, a szentendrei Kossuth Lajos Klubról, a Sporthorgász Egyesületről, valamint a cseh- és szlovák bajtársi egyesületekről, akikkel Hoffmann Ernő ny. alezredes tartja a kapcsolatot.
Idén tavasszal túl vagyunk egy örömteli 3-napos bujáki jó hangulatú kiránduláson, amelynek megszervezését, mint mindig, most is Szántai Éva ny. törzszászlós asszony vállalta magára. Köszönet érte. Nagy érdeklődésre tartott számot 2 fórumunk is, ahol vendégünk volt Hazuga Károly ny. altábornagy, a BEOSZ elnöke és Dr. Svéd László ny. orvos altábornagy, a Honvédkórház volt parancsnoka.
A beszámolók és tervek, valamint a felügyelő bizottság új elnöke, Oravecz Mihály ny. őrnagy beszámolójának meghallgatása után hozzászólások, majd a határozathozatal következett. A közgyűlés a az előterjesztéseket elfogadta.
Mindezek után következhetett a nap fénypontja, az ebéd és a régen várt jóízű beszélgetések. A Stefánia szakácsa most is remekelt, a 3-féle 3-fogásos menüből mindenki kedvére választhatott. Tartalmas tájékoztatást kaptunk, örülhettünk egymásnak és a várva-várt találkozásnak. Hát "kell ennél több, nem mond ez eleget?"

Nagyné Csizmás Erzsébet ny. őrnagy

A mappában található képek előnézete Beszámoló közgyűlés - 2022. május 13.