Évzáró a Balassinál - 2014. 12. 17.

2014.12.17

Idei utolsó ülését tartotta a BBBE elnöksége 2014. december 17-én. (Előtte néhányan még segítettünk postázásra előkészíteni a Bajtársi Hírlevél ezévi utolsó számát, hogy lehetőleg az ünnep előtt a kezekbe kerüljön.) Elnökünk - Szekeres István nyá. ddtbk. - összefoglalta az év fontosabb történéseit, megállapította, hogy nagyon sűrű volt az idei programkínálat - köszönhetően persze az elnyert pályázatoknak is -, de teljesítettünk mindent, amit tervbe vettünk (hogy mit tettünk, elég pontosan nyomon követhető a honlapon, aki nem akar olvasni nézzen bele csak a galériába). Az elvégzett sok-sok munkáért köszönet illeti az aktivistákat, az elnökség és a kórus tagjait. Két legnagyobb vállalásunkról az I. Világháború centenáriumi emlékműsoráról és a holokauszt megemlékezés-sorozatról DVD is készült. Pár mondattal már a jövő évet is érintettük, már január 31-én, illetve február 13-án komoly rendezvények várnak ránk.

14.30-kor a kórus hagyományos évzáró rendezvénye vette kezdetét, amin természetesen nem csak a kórustagok voltak jelen. Elnökünk pár szóval értékelte a kórus munkáját és megköszönte azt. Karnagyunk Zsuzsa összekapta a kórust és elénekeltünk néhány karácsonyi dalt a jelenlévőknek, majd Cserepes Marika szavalata következett. Wetzel Gyuri meglepett bennünket néhány saját maga által kísért karácsonyi dallal. Következett a főszereplő, Csetényi Kati, aki összefoglalta az egész év történéseit, majd köszöntötte az aktuális név- és születésnapos tagokat. A kórus nevében megköszönte Naszvagyi Vili és Zsuzsanna sok-sok munkáját, türelmüket, amivel igazgatják hangzásunkat, majd Ráthy Józsinak is az állandó zenei kíséretet, azt, hogy még betegen is értünk vagy nekünk zenélt. Zsuzsi is meghatott hangon mondott köszönetet a kórusnak az éves munkáért. Kati kiosztotta hagyományos kórus-albumunkat. Most következett volna díszvendégünk az MH HKNYP parancsnoka, a kerek születésnapot elért Vanyúr Tibor ezredes bajtárs köszöntése, de ő még vidéken volt szolgálati úton. Így nélküle kezdtük búcsúztatni az évet. Az ilyenkor elmaradhatatlan koccintásokhoz szükséges alapot lányaink teremtették meg csodás húsokkal, salátákkal és süteményekkel. Szürkületre befutott Vanyúr Tibor ezredes, így az ő köszöntése sem maradt el, és ő is teljesítette egy korábbi ígéretét, elhozta a gitárját és vele együtt énekeltük, hogy "Azért vannak a jóbarátok..." Szép este, méltó évbúcsúztató volt.

A mappában található képek előnézete Évzáró a Balassinál - 2014. 12. 17.