Februári elnökségi ülés - köszöntésekkel

2022.02.21

2022. február 21-én csaknem teljes létszámban összegyűlt a Balassi Egyesület elnöksége és a meghívott vendégek.
Kiemelt vendég volt az ülésen Németh Lajos nyá. alezredes, aki ezen a napon töltötte be 95. évét. A díszes emlékplakett átadását követte egy meglepetés: elkészült Németh Lajos verseskötete, amit az ünnepelt a köszöntésekor tudott meg. Házi zeneszerzőnk Németh Ferenc további meglepetésként előadott a kötetből néhány általa megzenésített verset. Szokás szerint az 1. Hadkiegészítő és Toborzó Központ képviselői is jelen voltak a köszöntésnél, és átadták a honvédelmi miniszter és a honvédség parancsnoka köszöntő levelét, a TÉK köszöntőjét és az ajándékcsomagot, melyeket Szabó Tünde őrnagy asszony adott át az ünnepeltnek. A jelenlévők pedig kaptak egy-egy tiszteletpéldányt a friss verseskötetből. A jó hangulatú összejövetel a díszes torta és egyéb finomságok elfogyasztásával és baráti beszélgetéssel folytatódott.
Az ünnepelt távozása után Galló István, az egyesület elnöke beszámolt az elmúlt időszakról, a pályázatok elszámolásának helyzetéről és a közeljövő feladatairól. A napirendek részeként az elnök a testület nevében felhívta telefonon a Homola házaspárt, hogy megköszöntse egyesületünk jeles tagját, a 17-én 80. születésnapját ünnepelt Homola Csaba nyá. dandártábornokot, akit a korábbi tervek ellenére nem sikerült személyesen köszönteni. Irénkével sikerült beszélni, akit ismételten köszöntöttünk a Magyar kultúra napján kapott miniszteri elismerés alkalmából.
Az aktuális feladatok megbeszélése után az elnökség tagjai, a tiszteletbeli elnök, az FB elnöke és Szakály Gábor, aki Németh Lajos verseskötetét szerkesztette elégedetten távoztak.

Galló István

A mappában található képek előnézete Februári elnökségi ülés - köszöntésekkel