2017-ben is Balassi Farsang

Fotó: Kiséri-Nagy Ferenc

Rekordnak számító 150 fő körüli létszámmal kezdtük hagyományos farsangi zenés, műsoros (zártkörű) rendezvényünket 2017. február 24-én 15.30 órától a Nemzeti Közszolgálati Egyetem dísztermében.
Szekeres István az Egyesület elnöke hosszan köszöntötte a megjelenteket, akik között a BEOSZ, a baráti bajtársi egyesületek, a XIII. kerület képviselői és szlovák barátaink is megtalálhatók voltak. Mielőtt átadta volna a szót a műsort levezető Kálmán Istvánnak, pohárköszöntővel zárta a rendezvény megnyitását, amire a termen végigzengett a már sokak előtt ismert: "nosza rajta jó katonák, igyunk!". Ez utóbbi az est folyamán kulturált formában még néhányszor elhangzott.
A műsort végül is házilag kellett megoldani (mivel műsorigényünket lemondták), így Kálmán Pista vezetésével igyekeztünk megfelelni az elvárásoknak. Énekelt Kálmán Pista, Gyulai Erzsike, Naszvagyi Vili, "mesét mondott" Csetényi Kati, és persze többször énekelt a kórus is, a műsor végén az elmaradhatatlan bordalokat.
A finom vacsora után a nagyérdemű táncolt, és játszottunk is kicsit. Mindehhez a zenét, mint mindig Ráthy József szolgáltatta.
Én jól éreztem magam, jelentkezzen, aki nem...

(szerk.)